Boekentip : Christopher Plum en de Werelddraaier

by Jeroen Dejaegere
0 comment

Voor onze jeugdboekentip van deze week, zijn we aangekomen bij het 4e avontuur van de jonge Ridders van de Ronde Tafel! Christopher Plum is een gewone jongen als jij en ik, en stelt eigenlijk helemaal niets voor, maar daar kwam snel verandering in.

Een reus kan je beter te vriend houden…

Geholpen door een aantal bijzondere nieuwe vrienden lukt het Christopher en de andere Ridders van de Ronde Tafel om terug te keren naar de aarde. Maar daardoor zetten ze per ongeluk een eeuwenoude voorspelling in werking.

Nu staan de Ridders voor hun grootste uitdaging tot nu toe. Atlas, de reus met de wereldbol op zijn schouders, is ontwaakt en brengt de hele wereld in gevaar. Met een simpele draai aan zijn bol kan hij heel wat schade aanrichten. Op hetzelfde moment duikt de gemene schurk Degroteb Oef op, met een duister plan. De vrienden moeten alles op alles zetten om hem te verslaan. Zal het hen opnieuw lukken om de wereld te redden?

Tamara Geraeds (1981) begon met schrijven toen ze 15 was en wist toen al dat ze er nooit meer mee wilde stoppen. In 2012 verscheen haar debuut Nergens bij Uitgeverij Kluitman Alkmaar. Kenmerkend aan Tamara’s fantasyboeken is de mix van fantasie-elementen en realiteit. Ook geeft ze haar lezers graag een belangrijke boodschap mee. Met de Christopher Plum-serie wil Tamara kinderen o.a. meegeven dat iedereen gelijk is en dat religies veel met elkaar gemeen hebben. De boeken zijn geschikt voor jongens én meiden.

Christopher Plum en de Werelddraaier is haar tiende boek.

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : Kramat (Junior)
  • Aantal Pagina’s : 222
  • ISBN : 9789462421028

You may also like

Leave a Comment