Boekentip : De Robot en het blauwe Vogeltje

B

De boekentip voor kinderboeken deze week, is er eentje van over de grote plas die vanaf vandaag ook in het nederlandstalige assortiment te verkrijgen is.

Inhoud

‘Mijn oude hart zei alleen maar tiktak,
maar nu zingt mijn hart.’

Een versleten robot ontmoet een vogeltje dat niet verder kan vliegen. Met zijn laatste krachten probeert de robot het vogeltje te redden en trotseert daarbij de elementen.

Dit is een schattig prentenboek dat zich uitstekend leent om met kleuters in gesprek te gaan over thema’s als naastenliefde en de kracht om nooit op te geven. De leuke illustraties van David Lucas zullen je zeker raken.

De prentenboeken van David Lucas zijn vertaald in twaalf talen. In 2008 werd Lucas uitgeroepen tot een van de beste nieuwe illustratoren van Groot-Brittanniƫ.

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : Karmijn
  • Aantal Pagina’s : 32
  • ISBN : 9789492168245

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories