Boekentip : De Genadigen

by Jeroen Dejaegere
0 comment

De boekentip voor Young Adults van deze week, is er eentje uit mijn favoriete genre : Fantasy. Soms heb je van die boeken die je aanspreken zodra je ze oppakt. En met een originele blurb, prikkelen ze je nieuwsgierigheid.

GEEF ZE VUUR. GEEF ZE ANGST.

Fie leeft volgens één regel: zorg voor je eigen mensen. Ze behoort tot de Kraaien, de laagste kaste van het land. Ze worden opgejaagd, uitgespuugd door de bevolking, en ze hebben vrijwel geen rechten. Toch wordt er verwacht dat ze hun enige plicht vervullen: het ophalen en uit hun lijden verlossen van pestslachtoffers. Dus als Fie met haar Kraaien naar het paleis wordt geroepen voor de kroonprins, hoopt ze uitbetaald te worden voor de rest van haar leven.

Als blijkt dat kroonprins Jasimir en zijn lijfwacht Tavin hun dood in scène gezet hebben, is Fie klaar om haar verlies te nemen – en misschien ook wel om hen te vermoorden. Ze besluit echter een deal met de prins te sluiten: zij beschermt hem tegen de meedogenloze koningin, prins Jasimir zal de Kraaien beschermen als hij eenmaal regeert.

De vraag is of dat lukt, met een onvoorspelbare groep Kraaien, weerbarstige magie en het gevaar dat altijd op de loer ligt.

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : Blossom Books
  • Aantal Pagina’s : 484
  • ISBN : 9789463491754

You may also like

Leave a Comment