Boekentip : Juf Braaksel en het Meesterbrein

B

Onze boekentip voor jeugdige lezers van deze week, mag helemaal niet meer als een verrassing komen. Auteur Carry Slee is één van de grootheden uit de Nederlandstalige jeugdliteratuur. Ondertussen kon ze al 10 keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury op haar naam schrijven en reeds 5 keer prijkt de Prijs van de Jonge Jury op haar palmares. Haar boeken gingen al meer dan vijf miljoen keer over de toonbank.

Het Verhaal

Het is de sluwe juf Braaksel gelukt om uitgeroepen te worden tot liefste juf van de provincie en daar is groep 6 niet blij mee!

Lotte en Thijs zijn vastbesloten om een plan te bedenken om Juf Braaksel van hun school te verjagen, maar dat is nog niet zo makkelijk.

Als er een nieuwe jongen in de klas komt, krijgen ze weer hoop: Lucas is pas 7, maar blijkt superslim te zijn. Misschien kan hij hen helpen om een nieuw masterplan te bedenken?

Maar dan komen ze erachter dat Braaksel hele andere plannen met Lucas heeft, en moeten ze hem zien te redden.

Als dat maar goed gaat!

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : Carry Slee – Eigen Beheer
  • Aantal Pagina’s : 288
  • ISBN : 9789048850884

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories