Boekentip : De Vogel op mijn Schouder

B

Voor onze kinderboekentip van deze week, hebben we gekozen voor een poëtisch prentenboek over angst en zelfvertrouwen. Dit schattige boekje is er voor kinderen vanaf 5 jaar.

Een prachtig symbolisch verhaal over hoe een schuchter meisje geholpen wordt bij het overwinnen van haar onzekerheid.

Een meisje hoopt op school vrienden te maken, maar dat lukt niet zo goed. Dan komt een mooie vogel haar gezelschap houden. Hij lijkt een vriend, maar wordt steeds opdringeriger. Gelukkig is er Zoë. Zij wil echt een vriendin zijn …

En toen zat er opeens een vogel op mijn schouder. Hij praatte tegen me. Het diertje zei dat ik een dombo was, dat niemand me aardig vond. Maar toen kwam Zoë me helpen. “

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : Clavis
  • Aantal Pagina’s : 32
  • ISBN : 9789044836028

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories