Boekentip : De Begrafenis

B

Vandaag op dinsdag, kiezen we opnieuw één boekje uit het grote aanbod van kinderlectuur om jullie voor te stellen. De keuze is deze keer niet zo voor de hand liggend, maar daarom niet minder mooi. Matt James maakt met deze geprezen titel een heel moeilijk onderwerp bespreekbaar voor kinderen : de dood van een familielid.

De begrafenis van Matt James is een ontroerend prentenboek dat het thema begrafenis bespreekbaar maakt en waarin kinderen de ruimte krijgen er hun eigen invulling aan te geven.

Wat een begrafenis inhoudt, leert Noor pas als ze met haar ouders aankomt op de begrafenis van haar overgrootoom Frank. Het blijkt iets anders te zijn dan alleen maar een vrije dag van school én het weerzien met haar favoriete neef. Toch houdt Noor er aan het eind van de dag een goed gevoel aan over en weet ze zeker dat haar overgrootoom Frank het vast ook een mooie dag had gevonden.

De begrafenis werd door de New York Times gekozen als een van de beste boeken van 2018.

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : Gottmer
  • Aantal pagina’s : 48
  • ISBN : 9789025771836

Hou onze website in de gaten, want binnenkort vind je hier onze bespreking van het boek terug.

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories