Boekentip : De Fnuiken

by Jeroen Dejaegere
0 comment

Voor onze kinderboekentip van vandaag, zijn we even het archief ingedoken en hebben we er een klassieker uitgevist. Een klassieker in elke zin van het woord, want wie heeft nu nog nooit gehoord van Dr. Seuss? Mede dankzij de vele animatiefilms die op zijn boeken zijn gebaseerd, heeft hij na Amerika ook Europa kunnen veroveren.

Het boek van deze week dateert al van 2014 (in het Nederlands), maar blijft ook vandaag nog de moeite waard om met de kleinste lezers te delen. Het boek is niet alleen een hilarisch voorleesboek, maar leent zich ook uitstekend als uitdaging voor jonge lezers.

Het Fnuiken-volkje is onderverdeeld in Flikfnuiken en Flakfnuiken.

De Flikfnuiken hebben een ster op hun buik, de Flakfnuiken niet. Verder zijn ze precies hetzelfde. Maar het is nu juist die ster die de Flikfnuiken superieur aan de Flakfnuiken maakt.

Groot is dan ook de vreugde van de Flakfnuiken als er op een dag een professor verschijnt met een machine die ook hún een ster op de buik kan geven. Nu is iedereen gelijk. Of toch niet?

Dit tot nadenken stemmende verhaal van Dr. Seuss is zo geestig dat het niet in de collectie mag ontbreken. De briljante vertaling, waarbij niets van de oorspronkelijke sfeer verloren gaat, is zoals steeds van Bette Westera.

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : Gottmer
  • Aantal pagina’s : 72
  • ISBN : 9789025757861

You may also like

Leave a Comment