Boekentip : De Darkest Powers trilogie

B

Deze week konden we voor onze keuze van Young Adult in de categorie boekentip, teruggrijpen naar een quasi-klassieker in het fantasygenre. Eigenlijk hebben we een beetje vals gespeeld en kozen we niet één maar drie boeken. Aanvankelijk werden Ontwaken, Bezwering en Afrekening als losse boeken uitgebracht, maar in 2014 werden de drie samen in een mooie hardcover editie op de nederlandstalige markt gebracht.

Kelley Armstrong is al geruime tijd één van mijn favoriete YA-fantasy schrijfster en dat zal vermoedelijk nog lang zo blijven. Deze trilogie werd trouwens nog opgevolgd een tweede trilogie, die helaas net iets minder succesvol bleek te zijn, maar daarom niet minder mooi.

Als je nog de kans hebt om die ooit op de kop te tikken (nieuw zijn die momenteel niet meer verkrijgbaar, maar ze duiken regelmatig op tweedehandssites op) dan kan je ervan op aan, dat je een echte aanrader in handen hebt. Of je kan natuurlijk opteren voor de originele engelstalige ebooks, die nog zowat overal voor handen zijn.

De trilogie

Het enige wat Chloe Saunders wil is een normaal leven met haar vrienden. Wanneer ze op school een paniekaanval krijgt, belandt ze in een instituut voor kinderen met gedragsproblemen, Lyle House. De diagnose is schizofrenie. Compleet overweldigd gaat Chloe akkoord met de behandeling. In eerste instantie lijkt er niets vreemds te zijn aan Lyle House, maar als ze de andere inwoners wat beter leert kennen, blijkt het geen doorsnee- instituut.

De Darkest Powers-trilogie: bijna 1000 pagina’s ijzingwekkend leesplezier!

Volg Chloe tijdens haar spannende zoektocht naar de ware aard van haar gaven.

Boekgegevens

  • Uitgeverij : Full Moon
  • Aantal pagina’s : 952
  • ISBN : 9789048813360

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories