Boekentip : Donderkopje

by Jeroen Dejaegere
0 comment

Voor onze kinderboekentip van deze week, laten we ons leiden door de wondermooie illustraties van Benji Davies. Hij heeft ondertussen zijn strepen in de wereld van de kinderboeken verdient en blijft maar scoren.

Benji Davies (1980) is illustrator en animatieregisseur. Zijn prentenboek De kleine walvis werd verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2017. In 2014 won hij met De kleine walvis de Oscar’s First Book Prize. Het eiland van opa, ook een prentenboek van zijn hand, werd bekroond met de prestigieuze World Illustration Award. Davies’ werk wordt in 22 landen uitgegeven. En inmiddels is ook de opvolger van De kleine walvis verschenen: De kleine walvis in de winter.

Donderkopje is het nieuwe, hartverwarmende prentenboek van Benji Davies, bekend van De kleine walvis (Prentenboek van het Jaar 2017) en Het eiland van opa, dat ook al in de prijzen viel.

Donderkopje is een kikker. Nou ja, bíjna dan. Ze is nog klein. Veel kleiner dan haar broertjes en zusjes. Ze is zo klein dat ze twee keer zo snel moet zwemmen om de anderen bij te houden. En ook om uit de buurt van Bolle Blub te blijven.

Als haar broertjes en zusjes één voor één verdwijnen, vraagt Donderkopje zich af wat er met hen gebeurd is en waarom zij als enige is achtergebleven…

Een betoverend verhaal over opgroeien voor alle (klein)kinderen en hun voorlezende (groot)ouders!

“Benji Davies raakt in zijn realistische prenten de emoties in kleur en beeld.’

Jaapleest.nl

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : Luitingh-Sijthoff
  • Aantal Pagina’s : 32
  • ISBN : 9789024583461

You may also like

Leave a Comment