Boekentip : Ziel van het Zwaard

B

Julie Kagawa hoeft voor de echte Young Adult fantasy fans al helemaal geen introductie meer. Haar reeksen als The Iron Fey, The Talon-saga of Blood of Eden konden heel wat lezers overtuigen. Enige tijd terug verblijdde ze de wereld met een nieuwe reeks waarbij het eerste deel Schaduw van de Vos opnieuw wist te scoren. Net daarom willen we het tweede deel van deze nieuwe serie even in de kijker plaatsen.

De demon kamigoroshi is ontsnapt…

Eens in de duizend jaar, wanneer een nieuw tijdperk aanbreekt, krijgt degene die op dat moment eigenaar is van een geheimzinnige perkamentrol een geweldige kans. Hij of zij kan de grote Kami-draak aanroepen en een wens doen.

De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn erop uit om de rol in handen te krijgen.

Tot nu toe is het de zestienjarige Yumeko gelukt de drakenrol uit handen van de vijand te houden. Ze is al een eind op weg om haar stukje van de rol naar de tempel te brengen, waar het veilig is. Maar dan dient zich een nieuwe vijand aan: een levensgevaarlijke demon, die eeuwenlang gevangen zat in een vervloekt zwaard, is ontsnapt en heeft bezit genomen van Kage, de jongen die had beloofd haar te beschermen…

Over schaduw van de Vos:

Julie Kagawa sleept je mee in de Japanse wereld van Kami en Yukai en je maakt kennis met wezens die je nog nooit eerder zag.

Zon en Maan

Julie Kagawa stelt nooit teleur

Booklist

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : HarperCollins
  • Aantal Pagina’s : 416
  • ISBN : 9789402703689

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories