Boekentip : Doris de Dappere en de vloek van de Wabbers

B

Onze keuze voor de jeugdboekentip van deze week is gevallen op een uitgave van een jonge uitgeverij, die ondertussen al meer dan zijn/haar strepen heeft verdiend in het boekenland voor jonge lezers. Billy Bones weet ons te verrassen met Doris de Dappere voor lezertjes vanaf 7 jaar.

Het Boek

Doris is goed is moppen vertellen. Ze is ook nog eens de koningin van een ver land – alleen weet ze dat nog niet. Ze moet ten strijde trekken tegen het kwade leger – maar dat weet ze ook nog niet.

Er was eens een meisje in een land hier ver vandaan, dat met een GROOT geheim leefde. Het meisje heette Doris en het geheim was… nou, daar kom je gauw genoeg achter.

Doris is een dappere en slimme meid. Ze woont in een paleis, maar is nog nooit buiten geweest, want dan valt ze misschien van de rand van de wereld. Of wordt ze opgepeuzeld.

Hé, wat?

Wat is nu dat grote geheim dat iedereen voor haar verborgen houdt? Doris besluit op zoek te gaan naar antwoorden. Samen met haar trouwe vrienden Joh het jongetje, Hond de hond en Wilfred de Wijze kan ze alles aan…

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : Billy Bones
  • Aantal pagina’s : 256
  • ISBN : 9789463850049

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories