Boekentip : Cicade

B

Onze kinderboekentip van deze week is een wondermooi boekje van tekenaar, schrijver en filmmaker Shaun Tan. Ondertussen wist hij reeds een Academy Award in de wacht te slepen en is met dit boekje niet aan zijn proefstuk toe.

Het boek mag dan wel voor kinderen zijn, het hoofdpersonage maakt problemen door, die ook voor volwassenen heel herkenbaar zijn.

Cicade

Inspirerend prentenboek over een cicade die al zeventien jaar op hetzelfde kantoor werkt.

Hij is nooit ziek, klaagt niet en werkt harder dan zijn collega’s, maar bij elke promotie wordt hij overgeslagen en door zijn collega’s wordt hij belachelijk gemaakt en gepest.

Als de cicade alle moed verloren lijkt te hebben, ondergaat hij een schitterende metamorfose. Hij krijgt vleugels en laat zijn oude leven achter zich.

Shaun Tan maakte een aangrijpend prentenboek over vastzitten in een uitzichtloze situatie en dromen van een betere toekomst. Of het gaat om school, werk, relaties of eenzaamheid, velen zullen dat verlangen herkennen. Vertaald door Bart Moeyaert.

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : Querido
  • Aantal pagina’s : 32
  • ISBN : 9789021415734

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories