Boekentip : Het Schaduwjaar

by Jeroen Dejaegere
0 comment

Onze boekentip voor young adults van deze week, is een beklemmende, duistere, angstaanjagende roman en een absolute pageturner.

De verfilming van Het schaduwjaar is in de maak, met Elizabeth Banks (Pitch Perfect, Charlie’s Angels remake en The Hunger Games) als regisseur.

Binnenkort schenken we trouwens enkele exemplaren van deze roman weg…. Hou onze blog dus zeker in de gaten.

Niemand praat over het genadejaar. Het is verboden.

Meisjes krijgen hun hele leven te horen dat ze de kracht hebben om mannen te verleiden en andere vrouwen gek te maken van jaloezie. Men gelooft dat de huid van jonge vrouwen een krachtig extract afstoot. Daarom worden ze voordat ze zestien jaar worden verbannen naar de wildernis, zodat ze gezuiverd en klaar voor het huwelijk kunnen terugkeren. Maar niet iedereen zal het overleven.

Tierney James droomt van een beter leven: een samenleving die geen vrienden en vrouwen tegen elkaar opzet. Maar als haar eigen genadejaar dichterbij komt, realiseert ze zich al snel dat de extreme leefomstandigheden daar niet haar grootste probleem zullen zijn. Het zijn ook niet de stropers die zich in het bos schuilhouden; mannen die wachten op hun kans om een van de meisjes te vermoorden en zo hun fortuin te maken op de zwarte markt.

De grootste bedreiging voor de genadejaarmeisjes zijn ze zelf.

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : Best of YA
  • Aantal pagina’s : 400
  • ISBN : 9789000369768

You may also like

Leave a Comment