Boekentip : Meester Pluim en het praatpoeder

B

Voor onze jeugdboekentip van deze week, spelen we graag eens op veilig. In Vlaanderen is er één monument in het jeugdboekensegment dat gekend is door zowel jong als oud. De eigenzinnige stijl van Marc de Bel weet al jarenlang te bekoren.

Meester Pluim is een leraar met een ongebonden levenswandel. De kinderen zijn dol op hem. Als hij met pensioen gaat, is het afscheid ontroerend.

Het wordt een heel bijzondere vakantie voor enkelen van zijn laatste zesdeklassers: Alf, Free, Nena en haar jongere broer Tom. Ze vormen samen een club en hebben een geheim clubhuis op een zoldertje boven een oude brouwerij.

Nog spannender wordt het als ze het geheim van meester Pluim ontdekken…

Meester Pluim en het praatpoeder werd bekroond door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury Limburg.

Marc de Bel (1954) gaf twintig jaar les in het vierde leerjaar. In 1986 debuteerde hij met ‘Het ei van oom Trotter’, een verhaal dat in de klas nooit uitverteld geraakte. Sindsdien is hij fulltime auteur en verschenen er al meer dan 150 titels van zijn hand. Hij valt geregeld in de prijzen bij de Kinder- & Jeugdjury, ontving al De Kleine Cervantes voor ‘Ule’ en meerdere van zijn boeken werden met de Inclusieve Griffel beloond.

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : Van Halewyck
  • Aantal pagina’s : 192
  • ISBN : 9789463830706

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories