Boekentip : Het Verloren Galjoen

by Jeroen Dejaegere
0 comment

Onze boekentip voor Young Adults deze week, is er eentje van zowat een jaar terug. Een boek van eigen bodem voor echte young adult liefhebbers van high fantasy. Ondertussen leverde de samenwerking tussen Munster en Vandevelde ook al een tweede deel in de reeks.

Al vele jaren woedt de oorlog tussen Armorië en Vernalia. Het twaalfjarige weesmeisje Lissanda woont in het weeshuis van Duinhaven in Armorië. Haar bijzondere krachten maken haar niet zo populair bij de andere weeskinderen. Op een dag wordt een Vernalische cadet binnengebracht, die door de Armorische marine na een zeeslag uit het water is opgevist. Het geheugen van de jongen is gewist, waardoor hij zelfs zijn eigen naam niet meer weet.

Lissanda voelt meteen een bijzondere band met de jongen uit Vernalia en ze besluiten om samen uit het weeshuis te ontsnappen. Met het Armorische leger op de hielen gaan de twee tieners een adembenemend avontuur tegemoet van vrijbuiters en piraten, heksen en magiërs, levende doden en fantastische wezens. Daarbij wordt die ene vraag steeds belangrijker: welk bijzonder geheim draagt die vreemde jongen zonder naam met zich mee? En heeft dat geheim misschien iets te maken met Lissanda’s eigen krachten?

Het verloren galjoen is een sprookjesachtig fantasyverhaal van de auteur van de bekroonde Elfenblauw-reeks.

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : Van Halewyck
  • Aantal pagina’s : 340
  • ISBN : 9789461319142

You may also like

Leave a Comment