Boekentip : Blij met een bij

B

Onze boekentip voor kinderen deze week, is een heel bijzonder boek. Een beetje een woordspeling eigenlijk, want het gaat over een bij. Maar wat zo speciaal is aan dit boek, is dat geheel tekstloos is opgebouwd. Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar om zelf hun verhaal rond de prenten op te bouwen. Het boek zelf is al een tijdje op de markt (sinds 2016) maar is nog steeds vlot verkrijgbaar.

Blij met een bij

Een meisje schrikt van de bij die door het raam naar binnen is gevlogen. Ze vangt hem en vraagt zich af wat ze met het beestje zal doen.

Er groeit een vriendschap tussen het meisje en de bij in dit bijzondere prentenboek zonder woorden.

Het laat zien dat je met een paar eenvoudige acties kunt helpen om het evenwicht in de natuur te herstellen en uitsterven van de bijen te voorkomen.

Aan het einde van het boek krijg je een pagina met wat informatie over bijen en hoe je ze kan helpen.

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : De Vier Windstreken
  • Aantal pagina’s : 32
  • ISBN : 9789051165296

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories