Boekentip : Pans Labyrint

by Jeroen Dejaegere
0 comment

Voor onze wekelijkse Young Adult boekentip, zijn we deze keer aangekomen bij een meesterlijke samenwerking tussen een gerenommeerd filmmaker en een gevestigde waarde in de boekenwereld. Al te vaak horen we hoe een boek wordt verfilmd, maar ook het omgekeerde komt wel eens voor. Deze boekentip is een indringende en adembenemende YA fantasyroman gebaseerd op de film Pan’s Labyrinth.

In het Spanje van de jaren ’40 gaat Ofelia met haar moeder bij haar stiefvader wonen. Hij is officier in het leger van Franco en heeft zijn hoofdkwartier in een afgelegen molen in een donker bos.

Ofelia’s moeder is zwanger en wordt al snel na de verhuizing ziek. Terwijl haar moeder elke dag zwakker wordt en de wrede aard van haar stiefvader zich steeds meer openbaart, beginnen voor Ofelia de grenzen tussen fantasie en werkelijkheid te vervagen. Ofelia ontdekt in de buurt van het bos een verborgen wereld, die aanvankelijk sprookjesachtig lijkt maar steeds gruwelijker wordt…

De bekroonde filmmaker Guillermo del Toro vroeg Cornelia Funke een boek te schrijven gebaseerd op zijn veelgeprezen Pan’s Labyrinth. Cornelia Funke heeft het verhaal op haar geheel eigen manier bewerkt tot een YA roman waarin sprookjesachtige magie en realiteit op unieke wijze vervlochten zijn.

Boekgegevens :

  • Auteur : Cornelia Funke en Guillermo del Toro
  • Aantal Pagina’s : 264
  • ISBN : 9789045123523
  • Uitgeverij : Querido

You may also like

Leave a Comment