Boekentip : Komt Goed, Kleine Krab

B

Ook voor de allerkleinsten hebben we elke weer een speciale boekentip. Komt goed, Kleine Krab is een stoer en prachtig prentenboek van Chris Haughton, de maker van het succesvolle Mama kwijt (Prentenboek van het Jaar 2012).

Moed verzamelen

Kleine Krab en Grote Krab gaan schaartje-baden in de zee. Maar zodra Kleine Krab de woeste zee en de hoge golven ziet, krabbelt hij terug.

Gelukkig verzamelt hij toch de moed om zich met de stroming mee te laten voeren – en dan gaat er een prachtige onderwaterwereld voor hem open.

Komt goed, Kleine Krab is geschreven en getekend door de Ierse prentenboekenmaker Chris Haughton. Zijn prachtig gekleurde prentenboeken zijn bij zowel kinderen als ouders zeer geliefd. In 2012 werd zijn eerste prentenboek Mama kwijt gekozen tot Prentenboek van het Jaar.

Kleine Krab verovert ter plekke je hart. De kleuren, de expressie, de voor het oog zo eenvoudige illustraties: een echte Haughton.

Als je dacht dat het na “Mama Kwijt” niet beter kon, dan heb je fout gedacht. Komt goed, kleine krab is een prachtig geïllustreerd boek met als thema de wereld ontdekken en je grenzen verleggen.

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories