3 Magische scholen voor Potterfans

3

Wanneer je jongeren vraagt welk boek of welke boekenreeks ze kennen waarin een magische school voor komt, dan zal Harry Potter met stip op de eerste plaats komen. Maar echte boekenfans weten dat dit helemaal niet de enige reeks is waar leerlingen zich bekwamen in magische of aanverwante kunsten. Speciaal voor jullie hebben we vijf boekenreeks opgelijst waarin een “magische” school een prominente plaats heeft verworven.

De Summoner-reeks van Taran Matharu

(Korte samenvatting van het eerste deel)
Smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen en reist samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie. Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.

Ondertussen bestaat de reeks uit drie opeenvolgende delen :

  • De Nieuweling
  • De Edele
  • De Strijdmagiër

En een prequel : De Outcast

Muse Academy van Morgan Blade

(korte samenvatting van het eerste deel)
Imogen Parker is een doodnormale tiener, tot ze een mysterieuze brief uit het buitenland ontvangt. Ze is toegelaten tot een kunstschool waar niemand ooit van gehoord heeft. Imogen kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en vertrekt naar Muse Academy, op het Griekse eiland Helikon.

Al snel raakt ze bevriend met enkele creatieve figuren; de origamiprinses Kaida, de muzikale tweeling Aeon en Milo, danseres Lexi, de gestoorde uitvinder Drake, Cera die de ‘fashion’ in fashionista stopt, de sympathieke DJ Damian en Harper, de acteur in spé. De negen ontdekken al snel het magische mysterie dat rondom de school hangt. Imogen wordt meegesleurd in een vreemd avontuur vol eeuwenoude magie.

Wanneer een paar weken later het eiland wordt opgeschrikt door een aanval van de wraakzuchtige sirenen, dreigt de ondergang voor Muse Academy. Gelukkig zijn Imogen en haar vrienden er. Ze blijken over bijzondere vaardigheden te beschikken, die ze hard nodig zullen hebben om de Sirenen te verslaan. De race tegen de klok begint…

Ondertussen bestaat de reeks voorlopig uit twee delen :

  • Het Geheim van Helikon
  • Zwarte Magie

Magisterium van Holly Black en Cassandra Clare

(korte samenvatting van het eerste deel)
De 12-jarige Callum Hunt is van jongs af aan opgegroeid met drie regels:
1: Vertrouw nooit een tovenaar
2: doe nooit mee aan de IJzerproef
3: Ga nooit naar het Magisterium

De meeste kinderen zouden er alles voor overhebben om mee te doen aan de IJzerproef. Callum Hunt niet. Al zijn hele leven heeft zijn vader hem gewaarschuwd voor magie. Als Callum slaagt voor de IJzerproef, wordt hij toegelaten tot het sinistere Magisterium, dat kinderen opleidt tot machtige tovenaars. Dus doet hij zijn best te falen. Maar het Magisterium lijkt een duistere connectie met zijn verleden én zijn toekomst te hebben, en de IJzerproef is slechts het begin van alle grote uitdagingen die Callum te wachten staan…

De reeks bestaat uit vijf delen

  • De IJzerproef
  • De Koperen Vuist
  • De Bronzen Sleutel
  • Het Zilveren Masker
  • De Gouden Toren

En natuurlijk zijn er nog tal van andere reeksen die hier op het lijstje zouden moeten staan, maar die houden we lekker voor een andere keer…

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories