5 Musthave gadgets voor echte boekenfans

by Jeroen Dejaegere
0 comment

Voor heel wat boekenfans stopt de liefde voor boeken niet bij het lezen alleen, maar kunnen ze maar niet genoeg krijgen van zowat alles wat met boeken heeft te maken. Hangertjes met tekens uit hun geliefde fantasyreeks, kaftpapier van hun favoriete personage of bladwijzers met daarop een coverafbeelding of de handtekening van hun schrijversidool.

Er is voor iedereen wel wat te vinden, als je maar hard genoeg zoekt. Om het je wat makkelijker te maken en je lekker te laten watertanden, hebben we vijf superleuke goodies voor je opgelijst.

De Lees-duimring

We beginnen eenvoudig met een superhandig klein gadget dat niet zo heel moeilijk te vinden is, maar dat je het leven heel makkelijk kan maken als je graag in je luie zetel met je ene hand een boek vastklemt, terwijl je in je andere hand je favoriete thee of koffie vasthoudt.

De Prismabril

Lees je ook graag in bed, maar kan je nooit de perfecte leeshouding vinden? Dan is dit gadget misschien iets voor jou. Zelfs liggend op je rug, kan je met deze bril gewoon voor je uit kijken en worden de pagina’s van je boek netjes op je netvlies geprojecteerd, zonder dat je je nek bezeert. Een gek zicht misschien, maar handig toch?

De Bedsteun

Zit je toch liever rechtop in bed om te lezen, of heb je een brede sofa waar je niet helemaal je leesplekje hebt? Dan kan je met deze bedsteun meteen elke plek omtoveren tot je eigen magische leeshoek. De bedsteun heeft zelfs een plekje om je warme kop koffie te plaatsen zonder het risico om te morsen en dankzij de zijzakken kan je extra leesvoer bij de hand houden, zodat je geen enkele reden meer hebt om nog je bed uit te komen.

De Bibliotheekstempel

Voor een echte boekenfan duurt het niet echt lang voordat je een heuse bibliotheek aan titels hebt verzameld. En het durft ook wel eens gebeuren dat je dan boeken gaat uitlenen aan je vrienden, familie of buren. Om het overzicht te behouden welke boeken nu je eigendom zijn, kan je altijd je naam op de eerste pagina gaan noteren, maar straalt het niet gewoon veel meer klasse uit, als je je eigen bibliotheekstempel hebt om je boeken in relief van je naam of initialen te voorzien?

Het Instant-woordenboek

Niets is zo storend als een verhaal waar een woord in voor komt, dat je niet helemaal begrijpt. Het kan natuurlijk een optie zijn om je boek even aan de kant te leggen en snel op je smartphone of laptop het woord te gaan googelen, maar zou het niet gewoon veel handiger zijn, als je steeds je eigen miniwoordenboek bij de hand hebt? Niets meer opzoeken of zelf intikken, gewoon even het woord scannen, et voila, de verklaring verschijnt onmiddellijk op je kleine scherm. Een gadget voor de echte geeks onder ons.

Dit is slechts een kleine greep uit het gigantische aanbod dat wereldwijd beschikbaar is. Wij blijven uiteraard uitkijken naar nog meer speciale items die we dan aan u zullen voorstellen.

You may also like

Leave a Comment