Cailin Ceyfs

by Jeroen Dejaegere
0 comment

Hallo Lookiefans, ik ben Cailin Ceyfs . Ik ben geboren in Oostende, op 21 augustus 2005. Ik heb 1 oudere zus, Niamph. Ik woon in Klerken, dat is een klein dorpje in West-Vlaanderen. Ik hou enorm veel van dieren. Ik heb 2 katten, een hond en een ezel.

2 jaar geleden kwam er een auteur op school vertellen over zijn boeken. Dat was Rob Baetens. Hij vertelde over de schrijfwedstrijd van het Junior Monsterboek. Ik was er laaiend enthousiast over en begon direct te schrijven. Met dat verhaal ben ik dan tweede geworden. Dat motiveerde me om dit jaar opnieuw deel te nemen. Ik ben dan ook supertrots dat ik gewonnen heb.

Ik schrijf al vanaf ik klein was korte, beknopte verhaaltjes. Ik heb vorig jaar een verhaal voor de geboorte van mijn neefje geschreven. Ik ben altijd wel bezig met ideetjes voor een nieuw verhaal en nu schrijf ik aan een volgend stuk.

Ik ben dol op lezen en eenmaal ik begonnen ben met een boek, ben ik er niet meer bij weg te houden. Ik heb niet echt een favoriete genre, maar als ik dan toch één moet kiezen, zou ik fantasy kiezen. Mijn favoriete boek  is de ‘Stad van Beenderen’, het eerste boek van een 6-delige serie, geschreven door Cassandra Clare.

Ik wil later supergraag schrijfster worden. Het lijkt me heerlijk om me volledig te kunnen storten op het schrijven. Ik hou ook van reizen, waardoor journalistiek me wel aanspreekt en ik dat misschien met elkaar kan combineren.

Het laatste boek dat ik heb gekregen, is ‘Verdoofd’ van Cis Meijer. Ik hou van haar schrijfstijl en de spanning in het verhaal.

Aan alle kinderen die niet graag lezen; jullie weten echt niet wat jullie missen. Het is onbeschrijfbaar hoe het voelt om volledig in beslag genomen te worden door je boek. Ik zou eens een ander genre proberen of een boek dat goede recensies heeft. Velen weten niet altijd welk boek te nemen, waardoor het hen minder boeit en ze na enkele pagina’s al afknappen. Iedereen leest graag, daar ben ik van overtuigd. Al weten sommigen dat nog niet of hebben ze nog niet het juiste boek gevonden.

Ik hoop dat degenen die nog niet volledig overtuigd waren nu toch misschien wat plezier krijgen in het lezen.

Kleine tip: Zeker eens het Junior Monsterboek lezen. 

Veel leesplezier!

Groetjes,

Cailin Ceyfs

You may also like

Leave a Comment