Filip Heyninck

F

Hoi Lookiefans, Ik wil me graag aan jullie voorstellen, mijn naam is Filip Heyninck.

Ik ben geboren op 21 maart 1970 in Sint-Niklaas, en woon nu in Waasmunster samen met mijn vrouw, 2 grote kinderen en onze huisdieren. Mijn vrouw Katrien kleurt mijn tekeningen in.

Al sinds ik een potlood kan vasthouden als kleuter maak ik tekeningen. Met de stripverhalen van Suske en Wiske, de smurfen, Bollie en Billie,… groeide ik op en deze stijl zet ik ook verder in mijn eigen werk.

Samen met Jean Pol (tekenaar van Kramikske en Samson & Gert) heb ik lange tijd bij studio 100 de illustraties van Piet Piraat en Kabouter Plop getekend.

Dat strips niet alleen kinderen maar ook andere doelgroepen kunnen bereiken, bewijst het unieke project dat ik samen met Hilde Verhelst en Filip Verhelst heb gerealiseerd: een kinderboek dat “vertaald” werd naar de Vlaamse Gebarentaal (“Gebarentaal redt”).

Daarna kwamen de andere stripboeken “Deaf Devils” en “Slim gezien” erbij.

Ook het cartoonfestival van Knokke is mij niet onbekend: in 2005 won ik de 3de prijs in de categorie haha …handicap.

Mijn eerste stripverhaal De S.P.O.R.T.S – bende “Goud Set Match” lag nog maar van 2018 in de rekken en later kwam het tweede deel “Buitenaards spel”. En ondertussen is ook het derde stripboek “Ninja Dance Battle” al verkrijgbaar in de winkel.

Wil je meer over me te weten komen? Dan kan je meer info en tekeningen zien op mijn website www.filipheyninck.com.

Ook op Facebook Filip Heyninck Cartoonist en Instagram Filip Heyninck, kan je me terugvinden.

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories