Cover Crush – Alice in Wonderland

C

Net na het weekend mag ik ondertussen al voor de derde keer mijn grote covercrush aan jullie voorstellen. Deze keer bleef mijn oog hangen bij een hertelling van een wereldklassieker, namelijk Alice in Wonderland. Het boek van Lewis Carroll kende al heel wat uitgaves in verschillende formaten, kleuren, groottes enz. Maar deze is er toch eentje die er bovenuit steekt.

Ik heb het over het fantastische werk van Valeria Docampo. Hoogtepunten uit de wereldliteratuur vertalen naar de 21ste eeuw, daar maakt topillustrator Valeria Docampo haar handelsmerk van. Haar herinterpretatie van Alice in Wonderland brengt dit absurdistische verhaal helemaal tot leven. Maak (opnieuw) kennis met het gehaaste konijn, de waterpijprokende rups, de gekke hoedenmaker en de Hartenkoningin. Valeria Docampo brengt deze iconische personages op haar eigen, unieke manier tot leven voor een nieuwe generatie lezers.

De coverafbeelding op een scherm laat de uitgave natuurlijk nooit helemaal tot zijn volle recht komen, maar het kan je al een idee geven. Het boek is best wel groot en valt in elke etalage niet alleen op door zijn charmante uitstraling maar tevens door zijn formaat van 24,5 cm breedte op 34 cm hoogte. Een echt pareltje.

Dit boek werd vertaald door Siska Goeminne en is verschenen bij uitgeverij De Eenhoorn.

ISBN : 9789462915275

Zelfs al ken je het verhaal al heel lang of heb je een andere uitgave op je planken staan, als je dit ziet zou je toch meteen overtuigd zijn?

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories