Cover Crush – De Ijzerkoning

C

Ik kijk toch wel telkens uit naar maandag, omdat ik dan elke keer weer één van mijn favoriete covers met jullie mag delen. Het is altijd een ontspannend moment waarbij ik mijn enorme boekenverzameling mag overlopen en er de mooiste uitgaves nog eens ter hand kan nemen. Misschien gek, maar ik kan helemaal tot rust komen als mijn vingers over de verschillende kaften strelen en ik krijg er zelfs een zeker melancholisch gevoel bij.

Vandaag hoefde ik helemaal niet lang op zoek te gaan naar die speciale uitgave. Recent nog had ik een kleine discussie met een andere boekenfan, over de coverafbeeldingen van de nieuwe uitgaves van The Iron Fey van Julie Kagawa. Ik beweerde namelijk dat de vorige hardcover-edities mooier waren dan die nieuwe releases, waarop een boekenfan met erop wees dat er nooit een nederlandstalige hardcover daarvan was verschenen. En ik voelde me wel even lekker stout toen ik die boekenfan met foto erop kon wijzen dat die er wel degelijk waren geweest en meer nog… die covers waren echt wondermooi.

Helaas werden de boeken slechts in beperkte oplage uitgebracht en zijn die al geruime tijd niet meer te verkrijgen. Ik acht me dan ook gelukkig dat ik die in mijn kast heb staan, want zeg nu zelf, ze zijn toch enorm uitnodigend en wondermooi?

Mijn uiteindelijke keuze viel op het eerste deel uit de reeks, omdat die nog net iets charmanter is dan de overige delen. Voor een echte fantasyfan en zeker in de categorie Young Adult is Julie Kagawa een must-read, maar zo’n cover geeft het geheel toch nog wat extra aantrekkingskracht.

Het boek werd uitgebracht bij uitgeverij Harlequin.

ISBN : 9789034755827

Wat denken jullie, doet deze niet meteen zin krijgen om je in de wereld van The Iron Fey te gaan verdiepen?

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories