Cover Crush – De Magische Apotheek

C

Zelfs met een uurtje minder in het weekend, had ik nog meer dan voldoende tijd om een keuze te maken uit al die wondermooie covers voor onze rubriek Cover Crush op maandag. Vandaag zet ik graag een boek in de kijker waar ik eerlijk gezegd de korte inhoud nog helemaal niet van ken, maar waar ik alleen al door de cover overtuigd ben om me aan een leesbeurt te wagen.

De reeks “De Magische Apotheek” telt binnenkort al 5 delen en allemaal zijn ze gewoon oogstrelend. Het viel dan ook niet mee om een keuze te maken uit de vijf stuks onderling, maar om het enigszins eerlijk te houden, heb ik me dan ook maar op de eerste telg gericht. De kleurenpracht, de zin voor detail en de lekker volle front die toch één geheel blijft heeft me overtuigd.

Samen met jullie lees ik graag even waarover het verhaal eigenlijk gaat :

Het ruikt vreemd in de oude villa, naar… naar wel duizend dingen tegelijk! Dat is het eerste wat Lucie aan haar nieuwe thuis opvalt. Maar die geuren lijken nergens vandaan te komen en de sleutel die Lucie onder een vloerplank vindt, lijkt in geen enkel slot te passen. Is er soms een verborgen kamer in de villa?

Samen met haar jongere broertje Benno en hun buurjongen Mats gaat Lucie op onderzoek uit. Als ze de geheime kamer in de villa vinden, kunnen de kinderen hun ogen niet geloven: de muren hangen van de vloer tot aan het plafond vol met planken. En op die planken staan duizenden flesjes, waarin de heerlijkste parfums borrelen en glinsteren!

Al snel komen ze erachter dat achter het glas niet alleen de heerlijkste geuren schuilen, maar ook talloze gevaren. En één flesje kan zelfs beter voorgoed gesloten blijven…

De Magische Apotheek is een magisch verhaal voor de fans van Harry Potter en Nevermoor! Zelf te lezen vanaf ongeveer 9 jaar.

Het boek is verkrijgbaar in elke boekhandel en werd uitgebracht door uitgeverij Van Holkema en Warendorf.

ISBN : 9789000366095

Wat denken jullie van deze mooi vormgeving? Als je deze in de etalage van je favoriete boekhandel ziet staan, zou je die dan niet onmiddellijk in je winkelmandje leggen?

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories