Even terug naar een oude hobby

by Jeroen Dejaegere
0 comment

In een ver verleden, toen ik nog niet zo meteen met een boekenblog aan de slag ging, was ik een fervent haker. Niet zomaar sjaals of mutsen, maar heel specifiek schattige knuffels in amigurumi. Voor wie amigurumi niet kent, even kort uitleggen. Amigurumi is een Japanse techniek waarbij je poppetjes, knuffeltjes en andere 3D vormen haakt. Het begrip amigurumi is dus een heel breed begrip, maar ik richtte me vooral op “beestjes” allerhande. Met je haakpen haak je rondjes en door de steken te meerderen of minderen, steek je een bepaalde vorm in je haakwerk. Daar maak je dan een hoofdje, oogjes, pootjes en oren mee en zo kom je al snel tot een figuurtje.

Je kan je nu natuurlijk gaan afvragen wat dit met een boekenblog te maken heeft. En gelijk heb je. Ik ben niet alleen gek op boeken of amigurumi, maar ik maak en verzamel ook verschillende boekenleggers en nu heb ik laatst enkele boeken ontdekt die mijn twee hobbies perfect weten te combineren.

Jonas Matthies heeft allemaal dieren gehaakt, die precies bijhouden waar je in je boek gebleven was. Hannibal Haas, Elmar Eenhoorn, Paulus Paard en Flavio Flamingo passen mooi in je boek. Hun vrolijke koppies en grappige staartjes steken er boven en onder uit.
Maar ook Filomena Vos, Gunther Gecko en Gudrun Giraffe zijn makkelijk te maken door de vele stap-voor-stap foto’s en duidelijke uitleg. Ze zijn reuze praktisch voor je eigen boeken. Of om cadeau te doen aan je boeken lezende vrienden en familie. Enkele patronen kon je al gratis op het internet terug vinden, maar Matthies heeft die nu allemaal netjes in twee boeken verzameld. En daarmee ga ik natuurlijk aan de slag en kan ik binnenkort mijn eerste knutsels met jullie delen.

En niet alleen op de blog delen, jullie kunnen die binnenkort ook letterlijk in huis halen. Mijn werkjes gooi ik op deze blog te grabbel. Weer iets om naar uit te kijken dus.

You may also like

Leave a Comment