Wat ben ik aan het lezen – 01/02/2020

W

Bij een blog komt heel wat kijken, dat moet ik jullie vast niet gaan vertellen. Van de technische kant van een website onderhouden, tot het opvolgen van contacten, opvragen van recensieboeken of bedenken van originele posts, tot het meest logische : het lezen van boeken en die voorzien van een passende recensie. Maar het leven van een blogger blijft natuurlijk niet beperkt tot het onlinegebeuren alleen.

Ikzelf heb een voltijdse dagjob, met af en toe wat avondvergaderingen of weekendwerk en daarnaast volg ik nog een cursus illustrator en ga ik op dinsdag netjes naar de saxofoonles. Een hele boterham dus en als er dan nog wat tijd overblijft, dan lees ik boeken of hang ik languit in de zetel netflix te bingen of pik ik een voetbalmatch mee op tv. En heel af en toe neem ik ook nog mijn oude hobby “Amigurumi” op, meestal in combinatie met één van de voorgaande bezigheden, voor zover dat mogelijk is.

Ik ben ook iemand die in tegenstelling tot de rest van mijn gezin, graag met verschillende zaken tegelijkertijd bezig is, zo kan ik me niet binden aan één serie op netflix om die eerst uit te zien en dan pas aan de volgende te beginnen. Ik kies er enkele uit en kijk de afleveringen at random volgens de zin die ik er op dat moment in heb. Of ik begin te lezen in meerdere boeken die dan elkaar netjes afwisselen. Zo kan het dus zijn dat er heel snel recensies elkaar opvolgen, maar kan het ook best dat er wat tijd over gaat voor een volgende post op de blog verschijnt.

Dit gezegd zijnde, hou ik me momenteel wat rustig en heb ik slechts twee boeken op mijn denkbeeldige nachtkast liggen (ik lees namelijk nooit in bed). Het eerste is een boek dat een beetje best of worlds moet samenbrengen, namelijk een boek van een gelijknamige serie op netflix : Trinkets. Het tweede is een uitgave waar ik al heel veel van gehoord heb en waar ik al tal van keren naar zat te lonken wanneer er nog maar eens een nieuw deel werd uitgebracht : De Biebbende. De eerste leeservaring van deze laatste leert me dan ook dat ik die al veel eerder ter hand moest genomen hebben.

Trinkets is een geweldige jongerenroman van Kirsten Smith. Bekend van de gelijknamige populaire Netflix-serie.

Elodie, Tabitha en Maureen krijgen een kick van stelen. Wanneer deze totaal verschillende meiden elkaar tegenkomen bij een verplichte bijeenkomst van Anonieme Winkeldieven, ontstaat er een wonderlijke vriendschap.

Maureen is de bad girl van het trio, Elodie de buitenstaander en Tabitha heeft alles: geld, looks, populaire vrienden én een uitpuilende kledingkast. Wat drijft hen? En hoe overleven ze die irritante bijeenkomsten en hun middelbare school?

  • Uitgeverij : De Fontein
  • Auteur : Kirsten Smith
  • ISBN : 9789026149313

In de catacomben van het oude kasteel in het dorpje Zuidbaai sluimert een eeuwenoud geheim. Als het kasteel wordt afgebroken om op die plek een bibliotheek te bouwen, ontdekken vijf kinderen welk gevaar zich daar schuilhoudt. Dan nemen Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie de zware taak op zich om Zuidbaai van de ondergang te redden en richten de Bieb-bende op. Ze sluiten een verbond om de Hemelrijders te bevrijden, al is het met gevaar voor eigen leven. In een meeslepende race tegen de klok moeten de kinderen het beste uit zichzelf halen om de Man met de Bijl op afstand te houden.

De Bieb-bende is helemaal klaar voor de moderne tijd. Met QR-codes gaat het verhaal online verder. Praat mee over de verhaallijn, lees extra informatie en deel je voortgang via Facebook, Twitter of Google+. Een interactief concept, waardoor je het avontuur op een geheel nieuwe manier beleeft. Daarnaast is er een gratis app te downloaden om de Bieb-bende op de voet te volgen en hun uitdagingen aan te gaan.

  • Uitgeverij : Stormsteen
  • Auteur : Michael Reefs
  • ISBN : 9789082190977

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories