Lookie Books in tijden van Corona

L

Vele van onze volgers stelden ons de vraag waarom het zo lang is stil gebleven op onze blog. Het antwoord op die vraag kan kort en lang beantwoord worden.

Een kort antwoord zou dan zijn : het is allemaal de schuld van corona. Maar dat zegt natuurlijk niet veel. Heel wat mensen zijn nu tijdelijk werkloos omdat hun winkel is gesloten of hun bedrijf stilligt en net nu zijn er zoveel mensen die wat extra tijd hebben om een boek bij de hand te nemen of een serie op tv of netflix mee te pikken. Helaas, pindakaas, is dat voor mij niet het geval.

Het lange antwoord is dan ook, dat enerzijds de grote drukte op mijn werk en anderzijds de vijf kids die thuis school volgen toch wel een enorme impact hebben op mijn vrije tijd. Op mijn job is het in jaren nog zo druk niet geweest (waarmee ik niet wil gezegd hebben dat de occasionele race tegen de klok niet van toepassing was) en de kinderen hebben ook hun aandacht en hulp nodig bij het schoolwerk. ’s Avonds heb ik dan wel de luxe dat ik snel thuis ben na het werk (ik telewerk namelijk al een eindje thuis nu), maar dat neemt niet weg dat de was en de plas en koken of huiselijke taken ook moeten gedaan worden.

En dan lijden de hobbies natuurlijk het eerste onder dit tijdsgebrek. En ik heb er nogal wat. Ik ben dit jaar samen met mijn zoon gestart met saxofoonles, waar toch een dagelijks half uurtje oefenen moet worden voor uitgetrokken. Ik volg ook een cursus illustrator (vandaar de vele illustraties die recentelijk op onze blog verschijnen 🙂 ) en ondertussen leer ik ook programmeren in java.

Ondertussen is de hele grote drukte wat gaan liggen en wordt werk gemaakt van een exit uit de lockdown, waardoor er beetje bij beetje weer wat tijd vrij komt om al mijn hobbies in te vullen. En vandaar dat ik nu weer met volle moed, maar met kleine stapjes Lookie Books weer de aandacht kan geven die het verdient.

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories