Luisterplezier en meer voor kinderen

L

Voor kinderen is een boek zoveel meer dan alleen maar letters op een blad of een verhaal om even jezelf in te kunnen verliezen. Vaak is het ook de ervaring van voorgelezen te worden of het bekijken en bewonderen van mooie plaatjes.

In onze zoektocht op het wereldwijde web om zowat alles in de grote boekenwereld te gaan verkennen, komen we vaak leuke dingen tegen en die willen we jullie natuurlijk niet onthouden. Ouders kunnen steeds hun kinderen zelf gaan voorlezen, of laten ze even op een smartphone of tablet filmpjes zien op youtube enzovoort. Maar dat kan nog steeds veel leuker.

Illustrator Frank Daenen brengt ons enkele toffe filmpjes met boekverhalen of -fragmenten (zelfs liedjes bij de verhalen) en hij heeft sinds kort ook een videoreeks waarbij hij elke week de kinderen leert hoe ze een leuke tekening kunnen maken.

Omdat wij nu eenmaal grote fans zijn van zijn mooie illustraties, konden we het niet laten om ook even dit leuke youtube kanaal met inhoud gepast voor zelfs heel jonge kinderen onder de aandacht te brengen.

Het youtubekanaal kan je alvast hier vinden.

De website van Frank kan je hier even bekijken. (opgepast : de website is voorlopig alleen engelstalig)

En voor wie dan nog altijd niet genoeg krijgt van de werken van Frank, kan zijn wekelijkse instagramtekeningen volgen op zijn account.

(De tekening in onze blogheader is eigendom van Frank Daenen en werd genomen uit zijn boek : Boze Juffen/Blije Juffen)

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories