Luisterplezier en meer voor kinderen

by Jeroen Dejaegere
0 comment

Voor kinderen is een boek zoveel meer dan alleen maar letters op een blad of een verhaal om even jezelf in te kunnen verliezen. Vaak is het ook de ervaring van voorgelezen te worden of het bekijken en bewonderen van mooie plaatjes.

In onze zoektocht op het wereldwijde web om zowat alles in de grote boekenwereld te gaan verkennen, komen we vaak leuke dingen tegen en die willen we jullie natuurlijk niet onthouden. Ouders kunnen steeds hun kinderen zelf gaan voorlezen, of laten ze even op een smartphone of tablet filmpjes zien op youtube enzovoort. Maar dat kan nog steeds veel leuker.

Illustrator Frank Daenen brengt ons enkele toffe filmpjes met boekverhalen of -fragmenten (zelfs liedjes bij de verhalen) en hij heeft sinds kort ook een videoreeks waarbij hij elke week de kinderen leert hoe ze een leuke tekening kunnen maken.

Omdat wij nu eenmaal grote fans zijn van zijn mooie illustraties, konden we het niet laten om ook even dit leuke youtube kanaal met inhoud gepast voor zelfs heel jonge kinderen onder de aandacht te brengen.

Het youtubekanaal kan je alvast hier vinden.

De website van Frank kan je hier even bekijken. (opgepast : de website is voorlopig alleen engelstalig)

En voor wie dan nog altijd niet genoeg krijgt van de werken van Frank, kan zijn wekelijkse instagramtekeningen volgen op zijn account.

(De tekening in onze blogheader is eigendom van Frank Daenen en werd genomen uit zijn boek : Boze Juffen/Blije Juffen)

You may also like

Leave a Comment