Win een Boekenmonsterpakket

W

Een tijdje terug, hebben we jullie voorgesteld aan onze Boekenmonsters. En nu krijgen jullie de kans om zelf zo’n monstertjes in huis te halen. Voor wie onze vorige post gemist heeft, herhalen we graag nog even kort onze informatie over deze Boekenmonsters.

De Boekenmonsters zijn kleine blije wezentjes die het allerliefst tussen de pagina’s van een boek vertoeven. Natuurlijk kunnen wij van Lookie Books ze niet allemaal een huisje geven, daarvoor zijn ze gewoon met teveel. En daarom roepen we graag jullie hulp in.

De Boekenmonsters zullen hier op onze blog regelmatig de kop op steken en telkens ze enkele nieuwe broertjes of zusjes hebben, stellen we die ook graag aan jullie voor. Momenteel zijn de eerste vijf Boekenmonsters bij ons aangekomen en zijn er nog heel wat onderweg.

De Boekenmonsters zijn kleine bladwijzers die perfect maat zijn van jonge lezers. Ze zijn voornamelijk bedoeld als middel om het lezen leuker te maken.

Hoe kan je met de Boekenmonsters aan de slag?

  1. Indien je beschikt over een klas- of schoolbibliotheek (zelfs een reguliere bib kan perfect met de Boekenmonsters aan de slag), kan het leuk zijn om de monsters tussen de boeken te gaan verstoppen. Voor de kinderen is dit een hele leuke verrassing wanneer ze dan tijdens hun zoektocht naar een boek, de rare wezentjes ontdekken.
  2. Het kan eveneens een aanmoediging zijn voor kinderen om een Boekenmonster te “verdienen” wanneer ze hun boek uit hebben. Zo worden ze gestimuleerd om hun boek helemaal uit te lezen of snel aan een volgend boek te beginnen om toch maar dat volgende monster in de wacht te slepen.
  3. Voor beginnende lezertjes, kan het leuk zijn om voor te lezen voor hun knuffelbeer of pop, maar het kan evengoed zo leuk zijn om de Boekenmonsters te plezieren met een voorleesbeurt.
  4. Aangezien de Boekenmonsters pas helemaal gelukkig worden wanneer ze tussen de pagina’s van een boek vertoeven, kan je ze geen groter plezier doen, dan ze te gebruiken als bladwijzer. Zo houden ze voor de kinderen precies bij, waar ze de vorige leesbeurt waren aangekomen.
  5. En natuurlijk zijn de Boekenmonsters gewoon leuk om te verzamelen. Er werden er ondertussen al veertig ontworpen, die in groepjes op de kleine (en minder kleine) lezers zullen losgelaten worden.

En nu is het aan jullie!

Ook jij kan een handvol van deze leukerds in huis halen.

Wens je kans te maken, surf dan snel naar onze facebookpagina en deel en like onze post. Natuurlijk mag je ons altijd laten weten waarom jij dit boek graag in de wacht zou slepen.

Deelnemen kan tot en met 15 september. De winnaars worden gekozen uit alle lezers die de post hebben geliked EN gedeeld. Na afloop van de wedstrijd worden de winnaars op onze pagina bekend gemaakt. We vragen hen een pb’tje te sturen met hun adresgegevens en verzenden de pakketjes via de postdienst.

Ben je leerkracht en heb je een klasbibliotheek of schoolbibliotheek, wens je met je lokale bib aan de slag te gaan met de Boekenmonsters? Geef dan zeker een seintje via onze contactpagina. Wij bekijken dan samen wat wij voor jullie kunnen betekenen.

Veel succes.

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories